Rólunk

Célunk egy diákok által működtetett, mindenki számára hasznos és érdekes, közösségi online kistérségi televízió létrehozása, egy hosszútávon is fenntartható modell kidolgozása, a médiaoktatás hiányosságainak enyhítése, közösség identitásának erősítése, korosztályok közötti online és offline kommunikáció aktivizálása.

A műsorokat – a Control Stúdió szakembereinek segítségével további előadók és önkéntesek bevonásával – gyerekek készítik, ők az operatőrök, riporterek és vágók is. A havonta jelentkező adásokat nemcsak az interneten tesszük közzé, hanem offline premiereket is tartunk, a helyi művelődési házban, ahol közösen lehet majd megnézni és véleményezni a webtévé műsorait, ötletekkel segíteni a gyerekek munkáját.

A Covid járvány miatt a webtévé adásai felfüggesztésre kerültek, viszont a Nemzeti Tehetségprogramnak (Kis filmesek – nagy tehetségek 2020.02.03 – 2020.12.31) és a Médiatábornak (2020.08.10-14.) köszönhetően, az elmúlt időszakban is születtek Dunaszekcsőn mozgóképes tartalmak.